31. mars 2011

Livets hårde realiteter



Installing beachfigure 2011. 


Please wait ...

█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░


System error, please try again next year.


(HÆ?!)

28. mars 2011

Sushi meg her og der.

Jeg er generelt veldig glad i mat. Og det er ikke mange ting jeg ikke liker. Som barn fikk jeg beskjed om å "spise det som ble servert". Og som det høflige barnet jeg var; jeg spiste det jeg fikk servert. Det være seg lungemos, blodpudding, torskerogn og torskelever eller levergryte...... Jeg ble herdet!

Selv tror jeg at jeg som et resultat av det, har lært meg å like alt. Min mormor har i alle år fortalt en historie, om Trine som var en "takknemlig unge" å lage mat til: Jeg hadde en gang fortalt henne: Jeg synes all mat er god. Det eneste jeg ikke liker så godt, er røkt sild...... Men jeg spiser det likevel.


I skrivende stund ser jeg et program med Arne Hjeltnes, om norsk fisk i utlandet. Og sushi. (liten digresjon: Jeg satt engang på fly sammen med Arne Hjeltnes med kone og barn, på flygning fra Beijing. Vi kunne utveksle erfaringer, om det å ha unger på internasjonal skole......Ikke noe fiskesnakk. Bare dette..... ja, nok om det)

Jeg elsker sushi! Sushi er (ved siden av pinnekjøtt) den retten som (ved tanken) gir meg vann i munnen; som får meg til å sikle.


Min første sushiopplevelse hadde jeg i 1998, på en japansk restaurant, litt nord for San Fransisco. Jeg husker ikke så mye av det - men jeg ble uansett ikke hekta den gang. Det skjedde litt senere: Sånn ca 2002 - i Sør-Korea. Siden da har jeg ikke kunnet få nok av den rå fisken.

Jeg har spist sushi i Japan flere ganger. Og jeg spiser ofte sushi her i Norge. Jeg har spist dårlig sushi - og jeg har spist fantastisk sushi.
Er du fingernem, kan du lage leke-sushi. Fine!

Det som er synd, er at sushi er dyr mat. Jeg skulle ønske jeg oftere kunne tatt meg råd til å hente sushi på feks Bambus Sushi eller Tintin. Det er sushisteder som ligger i nær avstand til hjemmet mitt. Begge er steike bra! Og etterhvert finnes det utallige sushirestauranter og take aways i Oslo/omegn.

Jeg har prøvd meg på å lage sushibiter selv. Men siden jeg er en utålmodig sjel, orker jeg ikke å øve meg så mange ganger..... Risen må nemlig være perfekt, for at resultatet skal bli bra. Og jeg lager ikke perfekt sushiris. Så derfor kutter vi ut det med å lage ruller, klappe biter..... osv.

Isteden gjør jeg enkel prosess:
Jeg koker sushiris - og blander inn sukker+riseddik. Så kutter vi Salmalaks (eller annen god fisk) i biter - og så spiser vi fisk og ris hver for seg.

Det ser ikke like delikat ut som de fine bitene man kjøper. Men det smaker helt utmerket!

Gjerne med litt grønnsaker etter fritt valg.
Og sammen med øl....... Aaahhhh. Det er perfekt kjæreste-middag! (ungene her er ikke like takknemmlige matelskere, som jeg var som barn - så de spiser ikke sushi.... og det er skikkelig dumt!)


Hvordan er det med deg: Er du sushi-fan? Eller foretrekker du mer tradisjonelt fór?
(Liker du kanskje røkt sild?)

Ha en fin mandag, folkens!

26. mars 2011

Pausemoro.

Tullebilder er artig. Og blir aldri feil!

Og med de nye applikasjonene på de nymotens telefonene: Gukko mykkje rart mainn kainn finne på!


God lørdag! 

PS. Applikasjonen heter CamWow. Den er gratis. Og nå har du noe å gjøre i reklamepausene i tv-tittinga (- såfremst du har telefon som støtter dette, da.)

25. mars 2011

Schtilig blogger-award.

Jeg har fått en award. 2 ganger! Fra 2 kjekke bloggejenter:  Glamourløse Hilde og Surresilje


Jeg skal fortelle 8 fakta om meg selv. Eller stylish facts. Og helst noe jeg ikke har delt tidligere.... Oh, kjære vene!

Ikke noe mer smalltalk her....jeg fyrer løs:

* Jeg har ikke farga håret mitt på 9 år - og det er ganske grått. Ikke så stilig, tenker du kanskje? Jeg liker det egentlig ganske godt!

* Jeg er en jeans/t-shirt-jente. Og jeg har mange jeans.
Jeg går mye i kjole..... Det er enkelt og greit fordi jeg ennå ikke (etter siste svangerskap) passer inn i mine jeans. Jeg har vært lat! Det er ingen grunn til at jeg ikke skal inn i mine gamle jeans - jeg må bare gjøre en liten innsats. Og tiden har kommet!

* Jeg synes høye heler er (unnskyld språket) dritfint! Og jeg har prøvd og prøvd - men føttene mine takler det ikke. Alt over 5 cm, kan jeg glemme å ha på i mer enn 10 minutter.... Med mindre jeg står helt stille.

* Jeg har aldri prøvd brunkrem eller foundation. Jeg prøvde kastanjevann ved noen anledninger i 15-årsalderen. Uten særlig hell. I en alder av snart 40, inneholder sminkepungen min: øyevippetang, vannfast maskara, brun øyenskygge, rødfarge til kinnene og lipgloss.

* Jeg hadde fast følge med Espen fra 2. til 5. klasse i barneskolen.......Noen bedre?????

* Jeg er livredd stakkarslige edderkopper. Men har ikke noe imot hverken veps, humler, slanger.....

* Jeg har ennå ikke fått et moderne førerkort. Jeg soser rundt med det gammeldagse: det plastlaminerte, det som ikke passer i lommeboka, som ikke lenger er gyldig som legitimasjon..... Men JADA - jeg skal fikse det snart!



* Jeg liker egentlig ikke pølser. Men det hender jeg spiser det likevel - hvis jeg bare er sulten nok. Alt går i grisen..... (og da mener jeg at grisen er meg...... ikke grisen som pølsa er laget av.... hvis noen skulle misforstå?)

Jeg skal sende denne videre til noen. Det blir disse fine bloggene: Frk. Virrum og Eple
(Det er helt frivillig - men artig om dere tar imot!)


Fin fredag, folkens!

24. mars 2011

Total makeover.

Ella. Vår 11 år gamle storpuddel. Hun er verdens snilleste - men litt bjeffete på alle som går forbi  - og i verste fall stopper opp utenfor huset vårt - på veien hennes.
Hun får mye pels - hvis vi ikke er flinke til å klippe henne. Idag var den store makeover-dagen for Ella.

Vårrengjøring: Vinterpelsen skal av. Ella leker sau - og far klipper.


Vi har aldri hatt puddelklipp på Ella. 
Hun ser enten ut som en pelsdott. Eller så er hun, iflg skikkelige puddeleiere: Skamfert! 


Ella lar seg mer eller mindre villig skamfere.
Hun synes det er litt koselig også!


Og hun blir helt yr og stolt når hun endelig er ferdig: Når hun nydusja og lekkersmekker kan ta imot alt skrytet for hvor pen hun er - og hvor flink hun har vært.

Nå kan våren komme!


Mwoa-hahahaha

Vil bare dele dette:


Det tiner. Det sildrer. Det våres! 

23. mars 2011

Natta-tull

Det er ikke alltid like artig å skulle legge seg. De har det nok etter sin mor...... jeg er nemlig ikke glad i å legge meg. Ikke i det hele tatt!
Ikveld fikk de legge seg i vår seng. Da er avtalen at de skal sovne - uten tull. Og jeg flytter de over i sine senger etter at de har sovna.


Men alt det skal skje etter at vi har lest boka om Bambi - og tatt tullebilder med telefonen.


Man har ikke mer moro enn man lager selv!

God kveld.

22. mars 2011

Venninner. Og evig vennskap.

Idag er jeg glad for at verden har gått videre: For at vi har Facebook, Skype, blogging...... Jeg takker spesielt idag, fordi en bestevenninne gjennom 16 år, i skrivende stund, er på vei tilbake til familien sin i California. Etter 18 år i Norge, har tiden kommet for å returnere. For godt.

Jeg fikk sett henne helt gjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen kl 05.00 i morges. Der forsvant hun - med alle sine imigrasjonspapirer - og med muligheten for å etablere et nytt liv hjemme hos sin tvillingsøster, sine andre søsken, mor og utvidet familie. Nye eventyr!

Vi lo og tulla - som vanlig: Bare oss to - på vei til flyplassen kl 04.00. I min bil og med hele hennes liv i noen kofferter. Vi har grått fra oss. Så vi trengte ikke dét denne morgenen.

Det blir rart å ikke ha henne nedi veien. Aldri mer. Det føles veldig fjernt. Det har vært 16 år - i tykt og tynt.


Men det er jo ikke slutt - Det blir bare litt lenger mellom klemmene.
Så har vi jo Skype da. Og priskrig mellom flyselskapene. Takk og lov!

Idag hjelper det stort på humøret, at sola skinner på østlandet.


Ha en fin dag - med eller uten sol!

20. mars 2011

Oppsummering av helg nr 11

* Jeg hadde spontan lunsjavtale med venninne jeg ser altfor sjelden :)

* Mannen har bidratt med flytting av sofa til sin bror`s stue; fra bestevenninne`s stue - som flytter til Junainten. Det er trist for henne og alle andre. Men svoger er glad for ny, flott sofa.

* Vi har sett Dexter til kl 02.00
 Dvs; Jeg så vel nøyaktig 20 minutter av de 2 (eller ble det 3?) episodene... Jeg sovna på sofa og gløtta så vidt innimellom. Og det enda jeg ELSKER den serien.

* Jeg har vært på trilletur med 2 vårglade jenter  (og 4 utvalgte bamser, som ikke helt skjønte hva vi ståka så mye for)


* Jeg har hatt fine-kusine Linda fra Harstad, på besøk noen timer lørdag formiddag :)

* Jeg har sittet i timesvis på gulvet hos venninne uten sofa - og mimra og sett på bilder fra tiden vi møttes for 16 år siden. Vi måtte tungt innrømme at vi har blitt eldre. Men akk så mye klokere!

* Jeg har gleda meg til lekedate med venner og tvillingvenninner av Alida og Andrine - som måtte avlyses pga. sykdom. Men den tar vi snart igjen!

* Mannen har gått lang skitur - og blitt veldig sliten i de ubrukte skimusklene!

* Jeg hadde med 3 av 4 jenter til Frognerparken idag. Der kosa vi oss sammen med min lillesøster, hennes fine mann og nevøen min. (Og et par stykker til, da....................)

* Vi har mannsterke (hele familien på 6) stilt i bursdag hos venner med 2 bursdagsjenter i hus. Det ble servert knallbra pizza, utsøkte kaker og glad stemning. Nå er vi mette og fornøyde.

* Jeg har grua meg til besøk ikveld, av hun som skal flytte hjem igjen til California om 1 1/2 døgn. For det blir siste gang, på veldig lenge, hun kommer hit. Hun gruer seg om mulig enda mer - og utsetter det derfor likegodt til imorgen. Jeg kjenner at det er like greit. Jeg orker ikke gråte mer idag.

* Nå skal jeg avslutte helga i sofakroken - med et pledd over meg.

Litt senere:
Oi...... jeg skulle bare kjapp tur innom bloggrollen min. Og inne hos 3 prinser har jeg vunnet blogglotteri. Perfekt overraskelse. Tusen hjertelig takk!!

Ha en god uke, folkens.

17. mars 2011

For Japan with Love

Jeg slutter meg til det internasjonale 

Fredag 18. mars 2011



Vi blogges en annen dag, folkens!

16. mars 2011

Snuppekjoler. Del 2.

Sånn bare for å følge opp det forrige innlegget.... 
Jentene klare for barnehagen idag - i nye kjoler. 
Jeg er så glad for at de liker kjoler. Fine klær generelt. 
Det inspirerer og gjør jobben min lettere!




Fortsatt fin onsdag, folkens!

15. mars 2011

Snuppekjoler

Veldig kort innlegg
- sånn egentlig bare for å henvise HIT

Ikke bare én. To!

Det hender jeg strikker. Og jeg er ganske god til det - når jeg først gjør det. Men etter at jeg begynte denne blogginga - har det gått på bekostning av endel ting; Blandt annet strikking.

Denne ene genseren strikka jeg ferdig til påske ifjor. Når man har tvillinger - forplikter det å strikke til begge. Man kan ikke behandle ulikt, vet dere! Og tanken er at de skal se flotte ut, i hver sin sine mammastrikkede 70-tallsgensere.

Eller er dette helt tilbake til sent 60-tall? Noen som har peiling?


Men det er ofte sånn, at når man er ferdig med et strikketøy - som man har sittet natt og dag med over en periode, så frister det ikke å ta fatt på samme prosjektet én gang til. Men jeg heiv meg rundt - samme dag som jeg avslutta den første; Jeg skulle ikke gå i fella og la den andre bli liggende.

............................

Og sånn som dette ligger det i strikkekurven - 1 år senere:


Heldigvis for meg, så er mine jenter ikke store for alderen - og jeg strikker disse i str 4 år! Så det er ennå håp for at de kan brukes samtidig av begge.

Får vel vise fram mønsterark også: Fant det da jeg rydda i min avdøde bestemors strikkekiste.
Noen som ønsker seg en kopi? Da kan jeg kopiere/scanne og sende!
Bare et lite tilbud til strikkeglade, sånn en tirsdag formiddag :)




Jeg er sylte forkjøla - men ønsker dere andre en FIN TIRSDAG!

14. mars 2011

Når man kjeder seg litt...

.... kan man feks bruke DYMO til å lage merker for å klistre i panna. 
Alida har bestilt et par stykker med navn på.
Etterpå kan man bruke fancy-schmancy mobil, til ta bilde av seg selv med.

Sånn; da hersker det ingen tvil om hvem som er hvem!


13. mars 2011

Smaken av vår

Selv om det fremdeles ligger enorme mengder snø rundt huset mitt, fikk jeg igår et godt jafs av vårfølelse.
En trilletur i byen - med innlagt lesestund med Mari Maurstad på Litteraturhuset - gav nesten vårsjokk. Mennesker i uten hodeplagg. Og de mest hardbarka hadde kasta jakka. Fantastisk!
Bare se så glade jenter!
Det er bare en helt nydelig tid vi går inn i.

Ha en deilig søndag, folkens!

Selv skal jeg tilbringe dagen med kjole -og putesalg på Søndagsmarkedet på Blå.

11. mars 2011

Sånn går no dagan.

Dagene flyr. Jeg har en million planer om hva jeg ønsker å gjøre. Hva jeg får gjort, er en annen sak..... Jeg pøver å gjøre litt av alt. Det er til tider vanskelig. Men jeg prøver....

Resultatet blir litt kjolesøm:


Også til små damer:


Litt putemaling -og søm:


....... Det blir endel Slengkyssputer:



Jeg har mange, mange planer for nytt jeg har lyst lage. Kule ting. Men det er ikke tid til overs.
Søren, søren, søren! 

God fredag, folkens!

10. mars 2011

Etterlysning. Og gjenbruk!

Ungene viser stor interesse for puslespill for tiden.
Derfor bruker jeg igjen bloggen til en etterlysning:

Er det noen av mine lesere som har puslespill liggende (som egne barn har vokst fra)? 
Vi kvitta oss med det meste etter de to eldste.... Hadde vi bare visst at det skulle komme flere.... ;)


Hvis JA; Er du interessert i å selge til meg? 

(nå kunne jeg alltids vente til loppemarkedsesongen..... men på denne måten slipper jeg runden innom den avdelingen.... og du kan bli kvitt sakene nå!)

Ps. Jentene er jo bare 2 1/2 år - så det må ikke være altfor avanserte greier.

8. mars 2011

Ettermiddags-Albert

Barnehagehverdagen er fin. Og slitsom.
Når middagen er overstått - nærmer det seg kvelden. Men den ene ungen har fremdeles litt energi til høytlesning.

Bøker om Albert Åberg er populære for tiden - Og de har blitt lest såpass hyppig, at selv lille Alida kan gjengi mye av historien i denne boka.

Søster har funnet fram smokk og kosebamsen - og setter seg godt inntil for å lytte.


Og mor og far kan nyte ettermiddagskaffen til dette koselige synet. 

Fin tirsdagskveld, folkens!

4. mars 2011

Bæ Bæ lille lam. Og gråpus.

Idag er den store karnevalsdagen i barnehagen. Ungene har gleda seg til dette. Selv om de ikke helt visste hva de gleda seg til.

Jeg har en bok med mønster til kostymer. De fikk plukke seg hver sitt dyr - med lovnad fra meg om at jeg skulle sy.

Andrine valgte seg en løve. Alida et lam.

Og jeg har sydd løvedrakt. Og lam.
Men løvedrakten ble visst litt for fin og litt skummel. For ingen ville bruke den. Ikke engang prøve den! Så med ny kikk i boka, valgte Andrine seg en pus isteden. Og jeg har sydd gråpus. Med lang, tykk hale. Riktig så fin.


Vi har snakka masse om denne morgenen, hvor de skulle dra til barnehagen som Bæ Bæ Lille lam og Gråpus. Og ungene har hylt av fryd!


Kl 08.30 idag: Kostymene skal på.
Plutselig er de helt enige om at de skal bytte.
Selvfølgelig skal de det!
Og det opprinnelige lammet, blir pus. Og Pus blir lam. Lammet vil absolutt ikke vite av kajalstreker i ansiktet. Den nye pusen sier høyt og klart: Jeg er IKKE redd for maling!!!! Og hun blir den søteste pusen jeg har sett på veldig lenge. Og Bæ Bæ lille lam; Nusselig!!!


De er strålende fornøyde.
Både med kostymebytte og streker i ansiktet. Eller fravær av streker i ansiket.

Heia Norge og riktig fin helg!



2. mars 2011

Nei, ellers takk!

For et par uker siden ringte det på døra. Ja, det hender jo rett som det er at det ringer på. Opptil flere ganger om dagen, faktisk. Men denne gangen var det ikke ungenes venner, svigermor eller postmannen med kaffeleveringen. Det var en vilt fremmed! (du leste riktig - en fremmed, stranger.......)


Det er ikke uvanlig at det sommerstid kommer selgere innom. Dere vet, "kunststudenter" som skal selge et bilde de har masseprodusert helt på egen hånd. Eller Jehovas Vitner. De kan forsåvidt komme vinterstid også. Men denne gangen var det ikke Jehovas Vitner eller representanter fra Siste Dagers Hellige. Det var en blek mann. Østeuropeisk, helt tydelig. Og han hadde bilder han ville selge.

I hånda hadde han en lapp, som han skjøt fram mot meg, så snart jeg åpna døra. På lappen stod det med store, skjeve bokstaver:
 I am deaf. In Poland I have a family and a baby. Please buy a painting from me. Thank you.

Jeg rista på hodet og sa så høflig jeg kunne "No thank you". Mannen tok mappa si og gikk.

Jeg stussa litt på at jeg ikke følte snev av dårlig samvittighet for denne stakkaren, som hadde kommet på min dør - og som jeg kjente at jeg egentlig ikke var så interessert i å hjelpe.

Det er tigging. Tigging på døra mi. Jeg liker det ikke.

En ukes tid senere, leser jeg kommentarer fra venner på Facebook, om advarsler mot en bande som herjer på dørene til folk;  Menn som utgir seg for å være døve og vil selge bilder......... At de merker dører og postkasser med koder i form av tall og farge, etter at du har lukka døra.

Link til artikkelen her.

Da bestemte jeg meg for at jeg ikke er et ufølsomt menneske likevel. Jeg har bare velutviklet intuisjon!!

Og siden mannen helt sikkert, på den lille stunda han hadde innsyn i gangen min, kunne se at han hadde kommet til et hjem uten tilsynelatende de store verdier - og et mannevondt kvinnemenneske (og ikke en søt, eldre dame)........så slapp vi også noe som helst form for merking.

Men søren heller. Jeg vil ikke ha tjuvradd på døra!
Pell dere vekk!!!!!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails